Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Λειψοί Δωδεκανήσων

 

Ήρθε η ώρα για το μικρό αυτό νησάκι της βόρειας συστάδας των Δωδεκανήσων. 

Οι Λειψοί είναι γνωστοί στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ωγυγία, το μυθικό νησί που κατοικούσε η θεά Καλυψώ. Βρίσκονται βόρεια από τη Λέρο και ανατολικά από την Πάτμο . 

Με αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη στη Σάμο κ προσγείωση στο Πυθαγόρειο. Αναγκαστική λόγω ωραρίων η διανυκτέρευση κ αναχώρηση με το καταμαράν για τους Λειψους. Διάρκεια πλου 2 ώρες κ 50 λεπτά με 5 μποφόρ. Ευτυχως σχετικά μεγάλο το καράβι ...

Είχαμε κλείσει την παραμονή εδώ κ δύο μήνες κ μάλιστα δεν ήταν καθόλου εύκολο παρότι τέλη Ιουνίου. Το σπίτι , μονοκατοικία με μικρό αλλά περιποιημένο κήπο με δύο μεγάλες λεμονιές κ ρίζες από υπέροχη κ μοσχοβολιστή στεφανωτή ή αλλιώς  το γιασεμί της Μαγαδασκάρης .

Δύο δωμάτια που βλέπουν απευθείας στην αυλή μια ευρύχωρη κουζίνα, έναν μικρό χώρο που αποκαλούν


μπαρ , περιποιημένο κ ανακαινισμένο μπάνιο. Σε ήσυχο σημείο της χώρας , απομονωμένο,  με ήχους από κότες κ έναν σκύλο φύλακα. Τι περισσότερο να ζητήσει ο επισκέπτης! Καλώς ήρθαμε λοιπόν στον παράδεισο.



Και ο Καλύμνιος Γιάννης , το σήμα κατατεθέν της προκυμαίας.




Στην πλατεία, η ταβέρνα της Τασίας .

Τα πρώτα μεζεδάκια στου "Ασπράκη" το μαγαζάκι . 
 
 








 






 Εγγύηση . 

Στην υγειά μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γεύση απο κατσικίσιο τυράκι

Επίσκεψη στο τυροκομείο της Νικολέττας και του Δημήτρη ,  επάνω στην κορυφογραμμή που βλέπει και απο τις δυο πλευρές του νησιού.   Ολόφρεσκο...