Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Είμαι ότι φορώ?

Με την θεατρική ομάδα του σχολείου παρακολουθήσαμε χθες το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης :
"Είμαι ότι φορώ;".


Πολύ καλός σχεδιασμός του προγράμματος απο την Μελίνα Χατζηγεωργίου , βασισμένος στην τεχνική του εκπαιδευτικού δράματος , ευχάριστη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση της παράδοσης .



Τα παιδιά , μαθητές της Α΄Λυκείου , όταν μπήκαν στο πνεύμα συμμετείχαν ενεργά και το καθένα συμπλήρωνε το άλλο με πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις και προτάσεις.
Πόσο διαφορετικά αλήθεια θα ένιωθαν στο σχολείο αν η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη απο την σημερινή!! Πόσο πολύ βαριούνται και τελικά μισούν αυτό το σχολείο που τους προσφέρουμε!!!

Και παρακάτω οι εικαστικές δημιουργίες τους εμπνευσμένες απο την όλη διαδικασία... Και βέβαια δε βλέπω την ώρα με αφορμή κάποιο άλλο πρόγραμμα να την κοπανίσουμε απο την τάξη. Κι αν δεν δοθεί ευκαιρία, δεν πειράζει . Θα την δημιουργήσουμε μόνοι μας και μεταξύ μας . Ευτυχώς τα Σαββατοκύριακα μας ανήκουν και τα διαθέτουμε όπως εμείς θέλουμε.

Ένα είναι βέβαιο . Τέτοιου είδους δράσεις θα θυμούνται και θα νοσταλγούν ...

2 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο!

καλημέρα είπε...

Γεια σου Κλαίρη!
Πάνω που σχεδιάζω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε η καλημέρα στο λαογραφικό μουσείο, πάλι θα έχω το καλύτερο ρεπορτάζ, από σένα φυσικά, που όλα τα προλαβαίνεις, όλα τα ξέρεις... Να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, να βρεθούμε, θέλω λεπτομέρειες!
Πολλά φιλιά!

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...