Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

Το πλοίο σάλπαρε γι άλλα λιμάνια...

Εκεί στις Κυκλάδες με το υπέροχο λευκό και το γαλάζιο τ΄ουρανού και της θάλασσας!
Στη Μύκονο με τις καταπληκτικές παραλίες , άσχετα αν δεν διακρίνεις πουθενά πιά άμμο , γιατί έχει καταληφθεί απ΄άκρου σε άκρο απο ξαπλώστρες και ομπρέλλες. Θα μου πεις αυτό συμβαίνει παντού, εκεί σε πείραξε; Όπου και να το συναντώ με εξοργίζει το ίδιο και είμαι σίγουρη ότι και πολλούς απο εσάς που ρίχνετε μια ματιά στο ημερολόγιο μου . Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε σε αυτό , ανάμεσα σε τόσα και τόσα που μας επιβάλλουν έτσι γιατί κάποιοι γουστάρουν να τα παίρνουν απο παντού προσφέροντας μας ντεμεκ άνεση . Συγγνώμη, σκοπός μου δεν ήταν να γκρινιάξω, αλλά να ξανασαλπάρω σε τόπο φωτεινό και όμορφο , αλλά μου βγαίνει και με πνίγει.Χρεώνουν 12 ευρώ για 2 πλαστικές ξαπλώστρες και μια ομπρέλλα και αν θέλεις περισσότερη άνεση , σε μαξιλάρα ας πούμε μόνο 16! Και πες οτι δεν θέλεις ή δεν τα έχεις βρε αδελφέ , δεν έχει μέρος που να απλώσεις τη δική σου πετσέτα . Ας σταματήσω όμως εδώ, χαλάστηκα .Νερά διάφανα και πεντακάθαρα .Σπίτια κατάλευκα με χρωματιστές πινελιές.


Το σύμβολο της Μυκόνου, ο απόγονος εκείνου , του ξακουστού σε όλο τον κόσμο! Του Πέτρου .

Εκκλησιές, μικρές - μεγάλες, πανέμορφες.


Να και η μικρή Βενετία.Με το καλό σε καμμιά δεκαριά χρόνια πάλι.

1 σχόλιο:

Juanita La Quejica είπε...

Σε νοιώθω απόλυτα.
Πρώτη φορά που αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα και χάλασε η διάθεσή μου με τις ξαπλώστες ήταν στην Λευκάδα πριν 13-14 χρόνια. Μετά από αρκετή οδήγηση και κατάβαση, φτάσαμε στην "ονειρεμένη" παραλία που μας είχαν προτείνει, για να μην βρούμε ούτε 1 τ.μ. άδειο για να βάλουμε την ψάθα μας. Παντού ξαπλώστρες και ομπρέλλες.
Με τα πολλά, έχουμε πλέον σχεδόν σταματήσει να πηγαίνουμε διακοπές σε παραθαλάσσια μέρη στην Ελλάδα, γιατί απλά δεν ανήκουν πια στους Έλληνες, αλλά σε κακοστημένες επιχειρήσεις. Και δεν έχει νόημα, δεν είναι αυτό το πράγμα για μένα διακοπές σε ένα ελληνικό νησί.