Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Μανιταρογιορτή


Για τους μανιταρόφιλους της Δυτικής Μακεδονίας ήταν η 7η σύναξη. Για μένα η πρώτη γιορτή που εδώ και κάποια χρόνια αν και με ενδιέφερε το θέμα δεν είχα καταφέρει να πάω .Όπως λέει και η κόρη , για όλα έρχεται η ώρα !

Τριήμερο εκδηλώσεων σε εξαιρετική τοποθεσία , στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Κατ΄ εξοχή μανιταρονομός με πολλούς μανιταρόφιλους και βέβαια πολλούς καλούς γνώστες του αντικειμένου.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερώσεις σχετικά με το μανιτάρι, γευσιγνωσία , εργαστήρι μυκητογνωσίας, παζάρι τοπικών προϊόντων με έμφαση στα μανιταροπροϊόντα, μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια κρουστών, εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Τα δοκιμάσαμε όλα και τα απολαύσαμε.

Η ζωή μέσα απο τα καμμένα !

Στον πηγαιμό για τους καταρράκτες της Βάλια Κάλντα.




Ευτυχώς ο δρόμος απο το Περιβόλι μέχρι τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμου , παρ ότι αρκετά μακρύς , ήταν σχετικά καλός ακόμη και για τα ελάχιστα συμβατικά αυτοκίνητα που τολμήσαμε να πάμε.
Το σίγουρο είναι ότι άλλη εποχή του χρόνου , μετά απο βροχές και χιόνια ούτε να το διανοηθούμε, εμείς οι κοινοί θνητοί που δεν διαθέτουμε τζιπάκια. Παράπονα δεν έχω μια και με όλα τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα έκανα πάρα πολλές off road διαδρομές .


Muzica, σχήμα κρουστών αφρικάνικων ρυθμών! Εννοείται δεν έχασα την ευκαιρία του εργαστηρίου με τα κρουστά , αλλά και Κενυάτικου χορού!!!

Tamburellisti di Torrepanduli. Εξαιρετική παρέα Γραικάνων της ελληνόφωνης Grecia Salentina. Για περισσότερες φωτογραφίες http://www.evanrizo.com/GreciaSalentina/ellinophona.html

Μνημεία της φύσης!!!

Μαύρη πεύκη σε όλο της το μεγαλείο.

Να και μια όμορφη δίχρωμω ντάλια.




Μόλις τα έφερε παρέα φίλων , μετά από σύντομη βόλτα στη γύρω περιοχή , παρ ότι δεν είναι η καλύτερη εποχή .





Ένα μεγάλο μπράβο στους ακούραστους διοργανωτές - εθελοντές με τις θερμότερες ευχές μας να συνεχίσουν έτσι δυναμικά και να είναι σίγουροι ότι κάθε φορά αποκτούν όλο και περισσότερους φίλους.

Στην πυρά, στην πυρά με κέφι και χαρά...













1 σχόλιο:

kiki είπε...

Πήγες ε; Πολύ θα ήθελα να βρεθώ εκεί μια φορά! Και του χρόνου!

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...