Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

Εκδηλώσεις 3ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας


Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί για ΤΡΙΤΗ (3) ΦΟΡΑ φέτος στη Θεσσαλονίκη, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στις 20.00 το απόγευμα, δημιουργώντας έναν θεσμό, μια παράδοση για την πόλη μας, με την υποστήριξη των ομάδων: “ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ” που ασχολούνται με τους νέους, τις τέχνες, την έκφραση και το αστικό τοπίο, την παρεμβατική ομάδα “SFINA, την “ΑΛΛΗ ΟΨΗ” που ασχολείται με την κινητική αναπηρία, STREETPANTHERS , “Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ” και του “ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” , ενώ συμμετέχουν επίσης ομάδες με skate-boards, rollers και πατίνια που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη, διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής, την έχει οδηγήσει στο να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα, χρώματα και μουσικές θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις.

ο World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση Γυμνές Ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του Ποδηλάτου και της Οικολογίας. To 2008 διοργανώθηκαν σε 73 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Στα πλαίσια της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας έχουν προγραμματισθεί μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων :
  • Πέμπτη 13 Μαΐου – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ στο ΑΠΘ.
  • Δευτέρα 17 Μαΐου, 17:15 – American College of Thessaloniki, αίθουσα New Building
  • Παρασκευή και Σάββατο 28-29 Μαΐου – URBAN FESTIVAL σε όλη την Θεσσαλονίκη.
  • Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 4-5-6 Ιουνίου – Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ | ένα αστικό πείραμα για μία διαφορετική πόλη, 20 χρόνια Parallaxi.


3 σχόλια:

καλημέρα είπε...

Το τι έρχεται από εκδηλώσεις και δρασεις, πάλι, δε λέγεται.
Γεια σου ποδηλάτρια!
Για την χθεσινή σου αναρτηση μιλούσα στο ρδαιόφωνο, πόσο σε χαρηκα δε φανταζεσαι,
φιλιά!

καλημέρα είπε...

"ραδιόφωνο", είναι το σωστό, φυσικά!

Roadartist είπε...

Ριξε μια ματια εδω:
http://kala-nea.gr/?p=3767

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...