Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Φωνές της πόλης. Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα”

Κυριακάτικη βόλτα στην πόλη ,
 συμμετέχοντας  στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
σχεδιασμός έντυπου υλικού: Μαριέττα Πανίδου   |   διαχείριση blog: Αντιγόνη Αυδή


 Το πρόγραμμα  εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα προσβλέπει σε μια εκπαιδευτική δράση που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προσεγγίσουν βιωματικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης και να διερευνήσουν τις έννοιες της πόλης και του ενεργού πολίτη.  Στο τέλος κάθε  περιπάτου οι μαθητές συνομιλούν με τον καλεσμένο της ημέρας που είναι κάθε φορά ένα πρόσωπο με δράση στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται για έναν περίπατο με θεατρικά δρώμενα από φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ που βασίζεται στη θεωρία και στην πρακτική της “περιπατητικής παράστασης” (walking performance) η οποία   προσφέρει τη δυνατότητα να βιωθεί και να διερευνηθεί  το  νόημα της πόλης.

Χθες και σήμερα , ύστερα απο πρόσκληση της 
 συγκεντρωθήκαμε, περισσότερα απο 70 άτομα την κάθε μέρα, 
στο προαύλιο του Ναού του Αγ. Δημητρίου   , οπου μας υποδέχθηκαν οι οργανώτριες - συντονίστριες του προγράμματος καθώς και οι εμψυχωτές της δράσης, όλοι φοιτητές και απόφοιτοι  του τμήματος Θεάτρου , της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.\  Αλέξανδρος Δελμούζος
 Στην είσοδο του Πειραματικού Σχολείου,
Λόγια του Δάσκαλου, Μίλτου Κουντουρά

Δρώμενο στον αυλόγυρο της εκκλησίας 

Αρχαία αγορά,

Στη Παναγία Αχειροποίητο
 Μπέη Χαμάμ, κοινώς Λουτρά ΠαράδεισοςΜπράβο και ευχαριστώ θερμά,
  σε όσους συνέβαλαν σ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία !
Δεν υπάρχουν σχόλια: