Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τραχανά το εγκώμιον.


Εποχή παρασκευής του τραχανά. 
Nέα για μένα εμπειρία, της χαράς και της παρέας !
Ιεροτελεστία .


 Ντομάτα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι : Όλα μαζί ένα μίγμα.

 γιαούρτι , κίτρινο αλεύρι, σιμιγδάλι
 ώρες ζύμωμα....
 να ξεκουραστεί για να φουσκώσει
 πιτάκια απλωμένα παντού  για να στεγνώσουν.


 τριμμένα πιτάκια να ξεραθούν περισσότερο,
 τα μιξεράκια πήραν φωτιά,
 τα σεντόνια γέμισαν και κατέλαβαν όλες τις οριζόντιες , 
μα και καμπύλες επιφάνειες
και αφού ο τραχανάς καλοστεγνώσει ,αποθηκεύεται  .


Ευχαριστώ πολύ Κα Ευαγγελία και καλή μου Θωμαή 
για την όμορφη αυτή εμπειρία.

 Καλοφάγωτος και του χρόνου με το καλό. 


4 σχόλια:

Γιάν. Μαλ. είπε...

Άλλη άποψη για την παρασκευή του (ξερού) τραχανά αυτή. Μου βάζεις ιδέες. Να βάλω τη δική μου άποψη κάποια στιγμή. Ε, από χρόνου πια...

claire είπε...

Πρώτη φορά μου , με φίλους που κάνουν αυτή τη συνταγή χρόνια.Υπάρχει και ο σκέτος.

Vivi Hatzigeorgiou είπε...

νάσαι γερή και του χρόνου, καλοφάγωτος!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μας άνοιξε η όρεξη, άντε και χυλοπίττες...

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...