Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

"Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές".

 

Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές.
Το έργο της Χαρούλας Αποστολίδου "Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον ουρανό πηδούν Φωτιές" θα ανεβάσουν μέλη της ομάδας, με συνεργασίες φίλων.
Πρόκειται για ένα έργο που καταδύεται στην ψυχή των ανθρώπων, θυτών και θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη της 2ας Σεπτεμβρίου 1944.
Η συγγραφέας προσεγγίζει τους χαρακτήρες με ίχνος τις ιστορικές συνθήκες, τα γεγονότα και τις προσωπικές μνήμες ανθρώπων, αλλά αφήνει ταυτόχρονα προεκτάσεις νημάτων προς τις σημερινές αλλά και τις διαχρονικές κοινωνικές συνθήκες, προσπαθώντας να νοηματοδοτήσει ενέργειες της ανθρώπινης φύσης.
Το έργο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στον Χορτιάτη με την υποστήριξη της εφημερίδας "Χορτιάτης 570" και της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου, στον τόπο του μαρτυρίου, την Οικία Νταμπούδη , ωρα 8.30μμ.
Επόμενες παραστάσεις 2 έως 6 Σεπτεμβρίου.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6979925763.
Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στην Βούλα Γεωργιάδου, στην σκηνογραφία-ενδυματολογία θα συνεργαστούν ο Λουκάς Δαγδηλέλης και η Σοφία Σκουλίδη, ενω την μουσική έχει γράψει ο Μιχάλης Τραχαλιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...