Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αρναία και Χολομώντας


Τα είχε όλα αυτό το Σαββατοκύριακο:
  • Επιμόρφωση : Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Επιμόρφωσης ( Κ.Π.Ε.) Αρναίας τριήμερο σεμινάριο με θέμα: Το περιβάλλον στη λογοτεχνία με ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

  • Αντάμωμα με αγαπημένους συναδέλφους - συνεργάτες . Ναι , πέρασαν δέκα χρόνια απο την 1η Φλεβάρη του 1999 που πρωτοανταμώσαμε στη μαθητική εστία της Αρναίας για να σηκώσουμε τα μανίκια και να κάνουμε το όραμα πράξη . Να είστε πάντα καλά και να ανταμώνουμε, όπως σας έταξα τουλάχιστον μιά φορά το χρόνο.
  • Περιπάτους στον αγαπημένο οικισμό της Αρναίας και στον Χολομώντα . Η διαδρομή προς την κορυφή - Προφήτη Ηλία πανέμορφα πασπαλισμένη με το χιονάκι που κάλυψε τον ορεινό όγκο ανήμερα την 25η Μαρτίου.






Δείκτες της άνοιξης. Ηρθε επιτέλους!!!






Με την Ορνιθολογική περιήγηση στο Πανεπιστημιακό Δάσος του Ταξιάρχη και στο Παλαιοχώρι στο μεταβυζαντινό κάστρο Νέπωσι.

  • Και τέλος παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη επίσκεψη , για πρώτη φορά, στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων όπου θα επανέλθω άλλη φορά γιατί η περιήγηση ήταν πολύ σύντομη.

  • Μέρες τόσο γεμάτες εικόνες , χρώματα, αρώματα, ήχους μα και πάνω απ όλα ανθρώπους αγαπημένους!



  • 2 σχόλια:

    Juanita La Quejica είπε...

    Πραγματικά υπέροχο Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πιο όμορφα -κατά τη γνώμη μου- μέρη της Ελλάδας. Οπως σου έγραφα και emailικώς, η Αρναία είναι το ένα από τα δύο μέρη που θα έμενα χωρίς να βαρυγκομάω στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε πριν 8-10 χρόνια.

    Juanita La Quejica είπε...

    Και οι φωτογραφίες σου, γεμάτες ομορφιά!

    Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

        Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...