Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Βοτανικός κήπος Σταυρούπολης

Σαφέστατα και το πιστεύω οτι οι μαθητές όλων των βαθμίδων πρέπει να βγαίνουν απο τις τόσο άσχημες αίθουσες- κλουβιά και να κυκλοφορούν τουλάχιστον στην πόλη τους. Οι παραστάσεις, οι εικόνες , οι ξεναγήσεις, το μεταξύ τους , αλλά και μαζί μας , χαβαλέ είναι που θα τους μείνει και βέβαια θα θυμούνται μετά απο χρόνια . Και όχι βέβαια όλα εκείνα με τα οποία τους βομβάρδισα σχετικά με τους κορεσμένους, ακόρεστους , αρωματικούς υδρογονάνθρακες!


Tι καλύτερο , μετά απο την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των "Ελληνικών Πετρελαίων" απο το να πάμε μια βόλτα στον Βοτανικό κήπο Σταυρούπολης!
Είχα την τύχη να μάθω για την ύπαρξη του απο την kalimera. Ήρθε λοιπόν η ώρα με τα παιδιά μου, μόλις 44 τον αριθμό, να γνωρίσουμε αυτή την όμορφη γωνιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης που είμαι πάρα πολύ σίγουρη οτι παρ όλο που υπάρχει εδώ και σχεδόν 8 χρόνια , ελάχιστοι γνωρίζουν.
Ένας απο τους λόγους που εισηγήθηκα στη διεύθυνση του σχολείου μου την εκεί επίσκεψη ήταν ακριβώς αυτός. Να γνωρίσουν αυτό τον κήπο αυτοί οι λίγοι μαθητές που σίγουρα θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες , αλλά σίγουρα κανέναν μας δεν ενόχλησε και άκουσα απο πολλά παιδιά , όπως και απο την μέσα μου φωνή , οτι θα ξανάρθουμε για να απολαύσουμε κι άλλα χρώματα και πανω απ όλα μυρωδιές!
Ευχαριστούμε πολύ για την κατατοπιστική ξενάγηση την γεωπόνο του κήπου καθώς και για την προσφορα σε ριζούλες επιφανειοκαλυπτικών φυτών τα οποία με την πρώτη ευκαιρία θα φυτέψουμε στο παρτέρι του σχολείου μας.



Έτοιμο ν ανοίξει το υπέροχο λουλούδι της Μαγνόλιας.

Μοσχοβολιστή γαζία



Λίγο ταλαιπωρημένα τα πανσεδάκια, αλλά πανέμορφα!





Τα τμήματα από τα οποία αποτελείται είναι τα παρακάτω:

Βραχόκηποι,Τριανταφυλλεώνας,εποχιακά,κωνοφόρα,κάκτοι και άλλα παχύφυτα,φοινικοειδή και Μεσογειακά φυτά.Στο κέντρο του χώρου υψώνεται ένα επιβλητικό θερμοκήπιο διαστάσεων 21,00 x 15,00μ και ύψους 6,00 μ. Φιλοξενεί τροπικά, υποτροπικά, επίφυτα, σαρκοφάγα φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...