Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Χρώματα, αρώματα και νοστιμιές

Οι πασχαλιάτικες διακοπές μόλις ξεκίνησαν και πρόσω ολοταχώς λοιπόν για τις εξοχές...




Τι καινούριο έμαθα;
Για το έθιμο που τηρείται εδώ και προφανώς πάρα πολλά χρόνια στην Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής την παραμονή της Κυριακής των Βαΐων.
Όσα ζευγάρια παντρεύτηκαν απο την αρχή του χρόνου μέχρι αυτές τις μέρες είναι "υποχρεωμένα " να κόψουν απο το δάσος κλαδιά απο βάγια και να τα προσφέρουν στην εκκλησία για τον στολισμό της μέρας της γιορτής . Μια όμως που στο χωριό φέτος δεν παντρεύτηκε κανείς αναγκαστικά έκοψαν κλαδια απο τα βάγια- δάφνες που βρίσκονται στο προαύλιο της εκκλησίας.
Εδώ λοιπόν γίνεται η προεργασία των κλαδιών που θα στολίσουν το ναό του Ιωαννη του Πρόδρομου.








Όποιος βρεί τι είναι αυτά , προσκαλείται σε γεύμα...
Μαζεμένα με τα χεράκια μου, αυτά και τουλάχιστον τριπλάσια που καταναλώθηκαν επι τόπου!!!
Ό,τι απέμεινε θα τιμηθεί σήμερα.
Είναι φρεσκότατα, πεντανόστιμα και της εποχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γεύση απο κατσικίσιο τυράκι

Επίσκεψη στο τυροκομείο της Νικολέττας και του Δημήτρη ,  επάνω στην κορυφογραμμή που βλέπει και απο τις δυο πλευρές του νησιού.   Ολόφρεσκο...