Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Aeroparque de Buenos Aires

Ηδη βρισκομαι 7 ωρες στο αεροδρομιο του Buenos Aires περιμενοντας την αναχωρηση για Iguasu.Τελευταια ανακοινωση την προσδιορισε για τις 18.00 . εχοντας εξαντλησει ολες τις αιθουσες, τα καφε, τα εστιατορια και τους διαδρομους που εχουν καταληφθει απο ταξιδιωτες, ποιος ξερει απο ποτε βρισκονται εδω, ειπα να ξανακατσω στο μηχανημα!!

Λεω λοιπον να γραψω δυο λογια για την πολη. Ειναι πανεμορφη με παρα πολλα κτηρια που θυμιζουν κεντρικη Ευρωπη, εποχης 19ου αιωνα, επιβλητικα. Στο κεντρο της πολης , προσοψη γαρ, καλοδιατηρημενα. Παραπερα ομως δεν θα ελεγα οτι ειναι φροντισμενα. Εκεινο ομως που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν καταδαφιζουν τιποτε παλαιο.

Η ρυμοτομια της πολης αψογη!.Τεραστιοι δρομοι, λεωφοροι που φτανουν σε αριθμηση το 11600!!! Η πιο φαρδια ειναι η .Ειναι η πρωτη φορα που βρισκομαι σε τοσο φαρδυ δρομο.Απο τις πρωτες κιολας μερες προσεξα οτι η αριθμηση των οικοδομων δεν ειχε αριθμητικη συνεχεια!!Και η αφελης σκεφτηκα , μα δεν ξερουν να μετρουν....Δεν καταλαβαινα τι γινεται . Απο το π.χ.1263 το επομενο νουμερο ηταν το 1275. Κai βεβαια ρωτησα και μου απαντησαν οτι το καθε οικοδομικο τετραγωνο περιλαμβανει 100 νουμερα. Πραγμα ιδιαιτερα βοηθητικο μια και μιλαμε για τελειως αλλα μεγεθη απο τα δικα μας!!!Αρα εινai πολυ εuκολο να βρεις το σπιτι η ο,τι αλλο ψαχνεις, αρκει να μετρησεις τετραγωνα. Κια βεβαια ολες οι αποστασεις προσδιοριζονται με το πληθος των τετραγωνων που σε χωριζουν απο τον προορισμο σου. Καθε δε δυο τετραγωνα περιπου ειναι και μια σταση λεωφορειου. Το να περπατησεις 10 τετραγωνα ειναι κατι πολυ συνηθες.Οταν καταλαβα τον τροπο και το γιατι , το βρηκα πολυ εξυπνο και βοηθητικο.

Παρ οτι τεραστια πολη με πολυ κυκλοφορια , δεν βρεθηκα σε μποτιλιαρισμα. Η δε εξυπηρετηση με τα λεωφορεια πολυ συχνη. Το πολυ μεγαλο προβλημα ειναι τα ψιλα !!!! Παρα πολυ δυσκολο να εξασφαλησεις ψιλα για το λεωφορειο. Η μικροτερη αξια εισιτηριου λεωφορειου ειναι 0,90 πεσος, τα οποια τα ριχνεις μεσα στο καθε λεωφορειο σε μηχανημα που σου γυρναει και ρεστα και εκδιδει το εισιτηριο. Κανενας δεν ξερει γιατι ειναι τοσο δυσκολο το να βρεθουν ψιλα και βεβαια για μενα ειναι αγχος μη και δεν εχω και δεν μπορεσω να μετακινηθω. Οποτε τα φυλαω σαν θησαυρο .
Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες. Ολες αυτες τις μερες εχω χρησιμοποιησει παρα πολλα διαφορετικα μηχανηματα. Καθενα με το προβλημα του. Παλι καλα που υπαρχουν αυτα τα μαγαζια με τους υπολογιστες και τα κοινοχρητα τηλεφωνα. Σε καθε γειτονια πιο εuκολα βρισκεις τα locutorio παρα ψωμι.

Αυτο βεβαια που μου εκανε πολυ ασχημη εντυπωση ειναι οτι η πολη ειναι πολυ βρωμικη . Στο κεντρο λιγοτερο , αλλα οσο απομακρυνεται καποιος απο τους πολυ κεντρικους δρομους η κατασταση ειναι φοβερη. Τα ματια μου παντα ειναι στραμμενα προς τα κατω μη και πατησω ακαθαρσιες σκυλων. Πουθενα στην Ευρωπη δεν συναντησα τετοια κατασαταση!!! Δεν υπαρχει καμμια παιδεια και καμμια ευαισθησια των ιδιοκτητων τετραποδων!!!Το αλλο πολυ σοβαρο προβλημα που συντελει και αυτο στην ασχημη αυτη εικονα της πολης ειναι οι cartoneros.Για αυτους θα γραψω αλλη στιγμη. Παω να δω τι γινεται με την πτηση μου. Να δουμε αν θα διανυχτερευσω εδω στο αεροδρομιο η τελικα στον προορισμο μου. Φοβερο , αλλα ολο και προσπαθω να ηρεμησω τον εαυτο μου λεγοντας οτι παρομοιες καταστασεις βιωνουν τοσοι και τοσοι τουριστες στην Ελλαδα.

2 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Κλαίρη , όσα καταπληκτικά διαβάζω και βλέπω θέλουν μελέτη για να τα φχαριστηθώ.
Να φύγει ο Ιούλιος και θα επανέλθω.
Να περνάς καλά.
Έχω μια υποψία πως όταν έρθεις θα έχουμε πολλά να πούμε.
Φιλιά.

Vivi Hatzigeorgiou είπε...

J'espere que tu as enfin reussi d'arriver aux cascades et de nous communiquer encore un peu de la magie de ces paysages fantastiques. On te suit.
bisous

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...