Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ

Με αυτό το καταμαράν πήγαμε μίνι κρουαζιέρα στο Canal Beagle, το νοτιότερο σημείο σύνδεσης Ατλαντικού και Ειρηνικού.Σε όλη τη διαδρομή χοροπηδούσαν γύρω μας θαλάσσιοι ελέφαντες . Οχι φώκιες , όπως πίστευα στην αρχή, μια που λόγω εποχής έχουν πάει βόλτα βορειότερα.

Πολλά μικρά νησάκια που φιλοξενούν τους θαλάσσιους ελέφαντες, τους κορμοράνους- που απο μακριά μοιάζουν με τους πιγκουίνους.
Και ο φάρος , σήμα κατατεθέν του πορθμού.


Και να, στο νοτιότερο σημείο της Panamericana, που διασχίζει όλη την Αμερικανική ήπειρο και απέχει 17848 χιλ. απο την Αλάσκα.


Η Αργεντίνικη Παταγωνία αποτελείται απο τις επαρχίες:
Neuquén, Rio Negro, Chubut, Santa Cruz και την Tierra del Fuego.
Σε αυτήν την τελευταία ανήκουν και τα νησιά Grande de Tierra del Fuego, Μalvinas, las Georgias, Sandwich del Sur y la Antarida Argentina.

6 σχόλια:

Maria είπε...

Αμάν βρε Κλαίρη,τι απίθανη εμπειρία ήταν αυτή στην Παταγονία!!!!Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερή και να κάνεις τα ταξίδια που σου αρέσουν.Καλή χρονιά!!!!!Με αγάπη και θεατρικούς χαιρετισμούς,Μαρία,από τον Αη Στράτη!!!

Juanita La Quejica είπε...

Πανέμορφες φωτογραφίες!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Κλαίρη μετά την ομορφιά της Παταγωνίας έχω ένα μικρό πρόβλημα. Είναι δύσκολο να σε πίσω να έρθεις για μια βόλτα στον Χολομόντα . Η μόνη μου ελπίδα είναι πως την χρωστάμε από το πάσχα. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

claire είπε...

Με μεγάλη χαρά θα βρεθώ σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο βουνό! Κι αν προσφέρεται και μανιταρομάθημα, πετώντας την σκούφια μου... Επιτέλους να δροσιστούμε και να γνωριστούμε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Επειδή δεν έχω τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου στείλε ένα mail να συνενοηθούμε.
Καλημέρα Κλαίρη.

Maria είπε...

Φίλη μου,Κλαίρη,την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη ξεκινάμε τις συναντήσεις της θεατρικής ομάδας.Στο Πειραματικό της Κλεάνθους,όπως πάντα στις 8 το βράδυ.Θα τα πούμε εκεί.Μαρία

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...