Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Γυμνοί ... για το περιβάλλον!

Δε… βγήκαν από τα ρούχα τους, χωρίς λόγο, ούτε για εντυπωσιασμό. Απλώς, οι συμμετέχοντες στην «3η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία» θεωρούν «άσεμνο» τον «εγκλωβισμό» των ανθρώπων στο Ι.Χ. και τα αστικά προβλήματα και τους ρύπους που προκαλεί, αντί του γυμνού σώματος, με το οποίο επιδιώκουν να προσελκύσουν τα βλέμματα και τη φαντασία των πολιτών σε έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Με σχεδόν… αδαμιαία περιβολή, αλλά με ζωηρά ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, αξεσουάρ και πολύ μουσική, εραστές του ποδηλάτου ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για να «πείσουν» ότι «η κίνηση στην πόλη είναι και θέμα κουλτούρας» και ότι οι «πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αντί του ρυπογόνου Ι.Χ. φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις». Την πομπή συνόδευαν επίσης, πολίτες με αναπηρικά καροτσάκια, νεαροί με σκέιτμπορντ, πατίνια, ακόμη και διθέσια και τετραθέσια ποδήλατα, προσθέτοντας κέφι, χρώμα και παλμό στην εκδήλωση. Την κυκλοφορία ρύθμισαν εποχούμενοι σε δίκυκλα και αυτοκίνητα άντρες της αστυνομίας και πεζοί τροχονόμοι στις κύριες οδικές αρτηρίες, ανοίγοντας δρόμο στους ποδηλάτες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση τους στο κέντρο.
Πηγή:

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ










Είχε νιάτα, φαντασία, χρώμα, έμπνευση, τόλμη!

«Tο γυμνό σώμα και η έκθεσή του θεωρείται, εσφαλμένως, αναξιοπρεπής κατάσταση.Στην πραγματικότητα,δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια και προσβολή για τον άνθρωπο,στην καθημερινότητά του,από τη ρύπανση που προκαλούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων.Η “πρόκληση΄΄ του γυμνού σώματος έχει συμβάλει τόσο στην προβολή του ζητήματος της οικολογικής μετακίνησης όσο και σε αυτή καθαυτήν την εκδήλωση και μορφή διαμαρτυρίας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr








«Είναι μονόδρομος
να βγούμε στον δρόμο, γυμνοί ή όσο γυμνοί αντέχει η προσωπική αισθητική του καθενός, για να καταγγείλουμε την πραγματικά άσεμνη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία συμπεριφορά αυτοκινητιστών και πολιτείας» σημειώνει ο εκ των διοργανωτών της 3ης Γυμνής Ποδηλατοδρομίας κ. Κώστας Τερζόπουλος.





Γδυθείτε γιατί- περιβαλλοντικά- χανόμαστε.
Άντε και του χρόνου!
Και στον ανόητο που πέταξε το γιαούρτι ,
καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...