Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οι άγνωστες γωνιές του Ν. Καστοριάς. Στάση 1η

Μια ακόμη εξαιρετική εξόρμηση σε άγνωστα μέρη!

Με αφορμή οδοιπορικό από το Μένουμε Ελλάδα και συνεννόηση της Μαρίας με τον Γρηγόρη, ένα από τα δραστήρια μέλη του cyberotsarka.gr κινήσαμε Σάββατο πρωί να επισκεφτούμε μια μικρή περιοχή του Ν. Καστοριάς , με βάση το Άργος Ορεστικό.

Μας υποδέχτηκε λοιπόν στον τόπο του ο προθυμότατος και τόσο κατατοπισμένος , παρά το νεαρό της ηλικίας του, Γρηγόρης και κινήσαμε για να γνωρίσουμε τους καταρράκτες στο χωριό Σπήλαια.

Εκεί μας υποδέχτηκε σχεδόν όλο το χωριό και με ιδιαίτερη προθυμία και αξιοθαύμαστη φιλοξενία ( ευχαριστούμε θερμά την Γλυκερία για τη νοστιμότατη πίτα και τη μπουγάτσα της ) μας συνόδευσε στην τοποθεσία Μύλοι- στους δυο καταρράκτες. Δυστυχώς δεν ήταν εύκολο να βουτήξω, παρ ότι πολύ θα το ήθελα , λόγω της ιδιαίτερης ζέστης .

Πολύ όμορφη τοποθεσία που σύσσωμο το χωριό προσπαθεί να αναδείξει και αξιοποιήσει, ανοίγοντας το παλιό μονοπάτι .Απ ότι μας είπε ο οδηγός -ξεναγός μας ο Μιχάλης παλαιότερα σε αυτήν την τοποθεσία υπήρχε νερόμυλος και ερχόταν απο τη γύρω περιοχή για τ αλέσματα της χρονιάς.

Ήμασταν το πρώτο γκρουπ που επισκέπτεται το χωριό και πραγματικά το χαρήκαμε όλοι και προτείνω μέσα από εδώ επίσκεψη σας στο χωριό και μάλιστα τη μέρα της Αγίας Κυριακής, στις 6 Ιουλίου, που γιορτάζει το χωριό και κατεβαίνουν στους Μύλους .







Αγία Κυριακή


Εκεί που έπεσε ο κορμός, τον αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο




Ο νέος φίλος μας , ο Γρηγόρης,
που τόσο νιοάζεται και αγαπά τον τόπο του!



Στο μικρό λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο παλιό σχολείο



Tanacetum vulgare










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...