Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ IGUAZU,Βραζιλια πλευρα

Μολις επεστρεψα στο αργεντινικο Iguazu, Puerto Iguazu μετα απο μισης μερας εκδρομη στη Βραζιλιανικη πλευρα.
Η μερα βροχερη , σχεδον απο την ωρα που ξεκινησαμε το πρωι. Η αποσταση απο τα συνορα περιπου 8 χιλ. αλλα η αναμονη για τις διατυπωσεις , μια και απο την Δευτερα ξεκινησαν οι σχολικες διακοπες και βρισκομαστε σε υψηλη για την περιοχη τουριστικη περιοδο, γυρω στη 1,30 ωρα .
Στη Bραζιλια ανοικει μονο το 30% του υδατινου ογκου των καταρρακτων του ποταμου . Η προσβαση στον καταρρακτη του Διαβολου ,μεσω μονοπατιου ειναι πιο ευκολη και το σημειο θεας πολυ πιο αμεσο και προσιτο σε σχεση με την Αργεντινικη πλευρα.
Δεν εχω λογια για να περιγραψω αυτο που αντικρυσαν και απολαυσαν και θαυμασαν τα ματια μου!!! Θεαμα μοναδικο που αποτυπωνεται πρωτα απ ολα στο μυαλο, στην ψυχη και τελος σε φωτογραφικες μηχανες η βιντεο!

Εκστασιασμενη απο το θεαμα και τον ηχο της απιστευτα τεραστιας ποσοτητας νερου που απο υψος, πιθανολογειται 80μ. πεφτει με τετοια ορμη που τα σταγονιδια νερου εκτοξευονται δεκαδες μετρα μακρια.Δυστυχως η μερα σκοτεινη , αλλα και ετσι το μεγαλειο του τοπιου ιδιαιτερα επιβλητικο.Η διαδρομη απο την εισοδο του Εθνικου παρκου μικρη, περιπου 600μ. Καμμια σχεση με την πλευρα της Αργεντινης, οπου οι αποστασεις ειναι μεγαλες και ετσι η περιηγηση του παρκου , οπου βεβαια επιτρεπεται η προσβαση,γινεται ειτε με τα ποδια ,ειτε με τρενακι ,ειτε με φορτηγο 4*4.

Δυστυχως αυτη τη στιγμη δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες.Το μαγαζι με τους υπολογιστες απ οπου ποσταρω δεν εχει τη δυνατοτητα να μεταφερει απο την καρτα της μηχανης μου σε . Επιφυλασσομαι για το Β.Α.


Αυτη τη στιγμη εξω απο το χωρο που βρισκομαι εγινε ενας πανικος.Πριν απο λιγο περασε λεωφορειο της γραμμης και σαρωσε το διαχωριστικο διαζωμα του κεντρικοτερου δρομου της πολης, παρασερνοντας και κοσμο. Ακουσα οτι δεν επιαναν τα φρενα του.Και σε λιγο σκοπευα να παρω λεωφορειο για να επιστρεψω στο ξενοδοχειο μου. Μαλλον δεν μπορω να κουνηθω απο εδω γιατι εξω οι δρομοι εχουν κλεισει.

3 σχόλια:

θοδωρής είπε...

Κλαίρη πρόσεχε! Οι ανταποκρίσεις είναι εκπληκτικές, μπράβο και καλά να περνάς!

θοδωρής είπε...

Eheis provlima na anevaseis fotos? Koita sto Picasa kai sto http://flickr.com/.

An kai apo osa katalava den boreis na vreis PC pou na diavazei tin karta tis cameras sou. Koita mipos boreseis na ta peraseis prota se kanena Flash USB kai meta se PC.

Grapse mou ti akribos theleis sto mail mou. Elpizo na boithisa kai na proseheis.

P.S. Miso episis ta greeklish

Vivi Hatzigeorgiou είπε...

muchos besos

amuse toi bien ma vieille.......

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...