Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

La traviata

Κατόπιν προτροπής της αγαπητής μου Aναστασίας , από το kalimera958fm.blogspot.com πήγα στο Αριστοτέλειο γα δω την Τraviata του Βερντι με την Όπερα θεσσαλονίκης. Συμφωνώ απόλυτα με το τελείως απαράδεκτο και ακατάλληλο του χώρου-. Για λογαριασμό των συντελεστών επί σκηνής ένιωσα να ασφυκτιώ , για λογαριασμό δε της σκηνογράφου να βιάζομαι λόγω στενότητας σκηνής.
Πήγα διαβασμένη σχετικά με την υπόθεση , μια και αδαής γύρω απο τα δρώμενα της Όπερας, αλλά δυστυχώς για τεχνικούς λόγους μέχρι την μέση της δεύτερης πράξης δεν υπήρχαν υπότιτλοι με αποτέλεσμα να χάσω πολλά και ειδικά από την συνομιλία της Βιολέτας με τον Giorgio Germont, πατέρα του Αρμάνδο. Κρίμα για μια τόσο διαφημισμένη και κατα τα άλλα μεγάλη παραγωγή !!! Και αυτό που με εκνεύρισε ήταν η προτροπή κάποιου απο τους αρμόδιους να συμβουλευτούμε το πρόγραμμα, λες και όλοι το είχαν ή καλίτερα μπορούσαν να το έχουν αγοράσει.
Δεν θέλω όμως καθόλου να αδικήσω την μαγεία τόσο της μουσικής , άριστα παιγμένης από τους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης και απο τον μαέστρο Σίμο Ιωαννίδη όσο και την λαμπρή απόδοση των πρωταγωνιστών της σκηνής.
Μου έκανε εντύπωση ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη με ανθρώπους κάθε ηλικίας και αυτό βέβαια που χάρηκα ιδιαίτερα είναι ότι είδα αρκετά μικρά ή έστω νέα παιδιά. Υπάρχει ελπίδα !!!!

1 σχόλιο:

καλημέρα είπε...

Κλαίρη μου,
καλώς μπήκες στο blogχωριό μας!
Θα τα λέμε λοιπόν κι έτσι και θα θα ανεβάζεις τόσα πράγματα, είμαι σίγουρη γι αυτό! Περιμένω τα επόμενά σου με ανυπομονησία!

Για την όπερα όλοι συμφωνούμε πια ότι παραπήγε αυτή η ιστορία με την υλικοτεχνική υποδομή που δεν τους παρέχεται από την πολιτεία. Ακούει άραγε κανείς;

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...