Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Η χαρα των τετραποδων!!!!!

Ξεκινησα απο το Β.Α. με λεωφορειο της γραμμης να παω στο Mar del Plata, παραθαλασσια πολη νοτια του Β.Α.και σε αποσταση 400χιλ. Tουριστικο θερετρο, ιδιαιτερα αγαπητη στους ντοπιους. Μεγαλουπολη που το καλοκαιρι γεμιζει με παραθεριστες που κυκλοφορουν σε κεντρικους δρομους με τα μαγιο μια και κατεβαινουν στην παραλια μεσα στην πολη!!
Το λεωφορειο αψογο. Δυοροφο, με φαρδιες και ανετες πολυθρονες, με κινητο μαξιλαρι για τα ποδια, τι να πω. Κι αν ταξιδευα βραδυ και ηθελα μεγαλυτερη ανεση θα επαιρνα εκεινο στο οποιο η θεση γινεται σχεδον κρεβατι. Με το εισιτηριο ,66 πεσος, σου δινουν σε πακετο και το σαντουιτσακι σου και βεβαια οσο καφε θελεις.Διαρκεια ταξιδιου 6 ωρες. Και μια και ειχα πρωτη θεση στον ανω οροφο, οπως λεμε πρωτο τραπεζι,δεν ειχα παρα να παρατηρω γυρω .

Λοιπον, οσο φτανει το ματι δεξια και αριστερα, καμπος. Πουθενα λιγο υψωμα, κατι σε λοφο.Αυτο βεβαια σημαινει , αργεντινικος καμπος: Η χαρα της αγελαδας, του αλογου και του προβατου!!! Να γιατι το κρεας εδω ειναι πεντανοστιμο.Και το λεω εγω που δεν ειμαι και η φανατικη κρεατοφαγος. Οταν λεμε νοστιμια, το εννοουμε με ολη τη σημασια της λεξης.
Βοσκουν αμεριμνα και ησυχα ολη μερα, ωσπου εκει στο σουρουπο εμφανιζεται ο gaucho πανω στο αλογο και τα μαζευει στo σταυλο για να πeρaσουν ησυχα τη νυχτα τους .Και με το πρωτο φως της καινουριας μερας παλι στις βολτες στον απεραντο καμπο. Και οταν αποψιλωσουν καθε ιχνος χορταριου στο χωραφι τα μεταφερει σε αλλο χωρο .Στο μεταξυ σπερνει το προυγουμενο και ο κυκλος δεν σταματα . Που σημαινει οτι καθε κτηνοτροφος εχει στην κατοχη του , ιδιοκτησια η ενοικιαση, παντα δυο χωρους για βοσκηση.Ποτε τα ζωντανα τους δεν ειναι εσωκλειστα.

2 σχόλια:

Vivi Hatzigeorgiou είπε...

enfin voilà les super chutes d'Iguassou !
Bisous
Fabienne

Vivi Hatzigeorgiou είπε...

οπως κατάλαβες δάνεισα το βήμα μου στη Φαφά για να γράψει και εκείνη, η οποία όπως όλοι μας παρακολουθεί λιγωμένη τις περιπέτειές σου στο Νέο κόσμο. Βέβαια, αυτά ακριβώς τα βοσκοτόπια που λες και οι μεγαλοκτηνοτρόφοι ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για τη φτώχεια των πολλών σε αυτή την πλούσια σε φυσικούς πόρους χώρα. Μπορούμε να φαντασθούμε πόσο πιο προσοδοφόρο θα ήταν για τη χώρα αν αυτές οι εκτάσεςι καλλιεργούνταν.

muchos besos

Πάμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σέρβικο χωριό

    Οι δαμασκηνιές παντού πολυφορτωμένες και ήδη μαζεμένες .  Η πιο συχνή χρήση των καρπών της : η slivovica , το εθνικό ποτό της Σερβίας . ...